Περίπτωση Άγχος – Φοβίες

Τον Μάϊο του 2009 με επισκέφθηκε Κα 38 ετών με τα εξής προβλήματα:
Αδυναμία συγκέντρωσης,ξεχνάει εύκολα.Φοβίες:εντομοφοβία,φόβος ληστείας,φόβο για την υγεία των συγγενών της,φόβος επικείμενης ασθένειας [ καρδιοπάθεια ], φόβος ατυχημάτων,φόβος θανάτου [ είχε χαθεί μέλος της οικογένειας και είχε νοσήσει σοβαρά ένα άλλο μέλος].

Άγχος για την οικογένεια της και για τα παιδιά της,ανασφαλής,ευαίσθητη,ευσυγκίνητη,με μεγάλη ντροπαλότητα,εναλλαγές από κλάμα σε γέλιο.
Άλλα συμπτώματα : ύπνος μη ξεκούραστος,διαλειπτόμενος,έκζεμα στους αγκώνες [ ψωρίαση ] , πρωϊνή καταρροή,αίσθηση παλμών στο στήθος,μειωμένη ακοή και χρόνια κυστίτιδα και ατονία.Την κουράζει το νοικοκυριό, νοιώθει ότι , ότι κάνει δεν είναι αρκετό και αρεστό στους άλλους.
Είναι εργαζόμενη και το άγχος την επηρρεάζει στην καθημερινότητα.

Τον 1ο Μήνα της προτάθηκε το θεραπευτικό μέσο sulph ,ένα Μήνα μετά υπήρχε ορατή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα και μειώθηκαν αισθητά η ανασφάλεια και οι φόβοι της καθώς και τα περισσότερα από τα σωματικά συμπτώματα της.

Στον 2ο Μήνα επειδή ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές, αλλά δεν είχε σωστή συγκέντρωση και ξεχνούσε αυτά που διάβαζε της προτάθηκε silica ,έτσι 15 μέρες μετά έδωσε κατατακτήριες στο Πανεπιστήμιο σε άλλο αντικείμενο και πέρασε με άνεση τις εξετάσεις , μπαίνοντας στο 3ο εξάμηνο στην σχολή που είχε επιλέξει.
Τον 3ο Μήνα επελέγει το θεραπευτικό μέσο lyc. ,υποχώρησε δε το έκζεμα στους αγκώνες, ο ύπνος ήταν φυσιολογικός και ξεκούραστος και ήδη οι φοβίες διαχειριζόντουσαν με την σκέψη σε πολύ καλό επίπεδο το δε άγχος είχε υποχωρήσει και ένοιωθε άλλος άνθρωπος.