Περίπτωση Ανασφάλειες – Φοβίες

Γυναίκα 38 ετών με φοβίες,ανασφάλειες,άγχη,ατονία,εκνευρισμό και ζαλάδες.

Ψυχονοητικά συμπτώματα και σκέψεις: φόβος στο σκοτάδι,φόβο επικείμενης ασθένειας καρκίνου[ οικογενειακό ιστορικό 7 καρκίνων ],υψοφοβία,κλειστοφοβία,εντομοφοβία,φόβος μην κάνει λάθος στην δουλειά,καχύποπτη,ευαίσθητη,ευσυγκίνητη ,καταθλιπτική δεν γνωρίζει τι της φταίει, νομίζει συχνά ότι χάνει το κοντρόλ,νοιώθει ότι δεν επικοινωνεί με τον συζυγό της,ενοχλείται εύκολα από τους θορύβους,κλαίει με το παραμικρό,δίνει την αίσθηση ότι είναι σπασμένα τα νεύρα της. Έχει την αίσθηση εγκατάλειψης είναι υποχωρητική και έχει καταπιεσμένα συναισθήματα.

Σωματικά συμπτώματα: ακραία ατονία, πονοκέφαλοι ινιακοί εκτεινόμενοι στον αυχένα,ιγμορίτιδα,οι θόρυβοι της προκαλούν πονοκέφαλο, ζαλάδες όταν πάει να κοιμηθεί, όταν γυρνάει στο κρεβάτι και όταν προσπαθεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, μουδιάσματα στα χέρια τα οποία πονάνε κιόλας, πόνοι στην μέση, φωνή μονίμως βραχνιασμένη, εφίδρωση άφθονη, αιμορροϊδες και πόνοι στα γόνατα. Χρονιότητα σε ιγμορίτιδες-βρογχίτιδες-αναιμία. Επιδεινώνεται στο ζεστό περιβάλλον και στην υψηλή υγρασία.
Της προτάθηκε το θεραπευτικό μέσο staph., σε υψηλή δυναμοποίηση και τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν από την 3η μέρα,στον Μήνα πάνω ένοιωθε φρέσκια και ξαναγεννημένη,οι φοβίες υποχώρησαν,άρχισε να διαχειρίζεται με ευκολία τα εργασιακά θέματα που της παρουσιαζόντουσαν,νοιώθει ξεκούραστη,γεμάτη ενέργεια,δεν είναι πια ευσυγκίνητη ,δεν πονά στα άκρα,οι πονοκέφαλοι υποχώρησαν,είναι πολύ συχνά γελαστή και νοιώθει ότι έχει μια πολύ όμορφη επικοινωνία με τους δικούς της και τον άνδρα της.
Επαναλήφθηκε η staph.,τον επόμενο Μήνα ,οι ζαλάδες δεν υπάρχουν πιά ούτε ο εκνευρισμός και κανένα από τα προηγούμενα συμπτώματα που είχε.