Περίπτωση Επιληψία

Γυναίκα 32 ετών

Ψυχονοητικά συμπτώματα: φόβος επικείμενης ασθένειας, φόβος βιασμού, φόβος για τα φάρμακα, χρόνια κατάθλιψη, ευσυγκίνητη, ευαίσθητη, ανασφαλής, της αρέσει η τάξη, επικρητική με τον εαυτό της, έχει την εντύπωση ότι δεν κάνει το σωστό, καταπίεση από τους δικούς της [ στην εφηβεία και κυρίως μετά τα 17 της χρόνια ], αυτοκτονική διάθεση στα 18,5 ετών ύστερα από υπερβολική χρήση φαρμάκων, μιλάει δυνατά, εκτονώνεται πάντα με δυνατή φωνή ή κλάμα, δεν αντέχει την επίπληξη, διεκδικεί τα δίκια της, δεν αντέχει την αδικία, προσέχει να μην πληγώσει τους άλλους έστω και αν έχει πληγωθεί από αυτούς, αίσθηση εγκατάλειψης, χιουμορίστρια.

[ Η επιληψία εκδηλώθηκε ύστερα από οικογενειακή καταπίεση και προσβολές όταν ήταν 17,5 ετών. ]

Σωματικά συμπτώματα: [ τότε ]κλινική εκτίμηση συσσωρευμένη υπερδιέργεση εγκεφάλου [ επιληψία 17,5 ετών.] Στα 18,5 ξανά είχε κρίση από λήψη πολλών αντιεπιλληπτικών εξ΄αιτίας ενδοοικογενειακής φόρτισης, υπέρ αερισμός εγκεφάλου, σουβλιές στιγμιαίες σε μάτι, πλάτη, αυτιά – ωτίτιδα μετά από αφαίρεση φρονιμητών, μάτια – βλάβη του υαλώδους, στα 22 της συχνές ουρολοιμώξεις και μυκυτιάσεις, [ τώρα ] όταν έκοψε πέρσυ τα χάπια για ένα μικρό διάστημα, της προξένησε καινούργια κρίση χειρότερη από τις προηγούμενες, λαιμός αίσθηση σαν να υπάρχει μια μπάλα που την γδέρνει, ξηροδερμία στις παλάμες, συχνά ρίγη.

Όνειρα επαναλαμβανόμενα: ότι καταδιώκεται την κυνηγούν αλλά πάντα γλυτώνει, αγωνιώδη. Ύπνος πάντα μπρούμυτα.
Ξεκίνησα την περίπτωση με το θεραπευτικό μέσο sepia, στον Μήνα πάνω είχε αισθητή βελτίωση στην διάθεση της, αλλά υπήρχε φοβία στο να κόψει τα φάρμακα της.
Τον 2ο Μήνα συνεχίστηκε η sepia στην ίδια δυναμοποίηση και άρχιζε να πιστεύει ότι μπορεί σταδιακά να μειώσει τα φάρμακα= πράγμα το οποίο δεν έγινε.
Τον 3ο Μήνα αύξησα την δυναμοποίηση στο ίδιο φάρμακο και 4 μέρες μετά συμφωνήσαμε σταδιακά να κόβουμε τα αντιεπιλληπτικά.Οι φοβίες είχαν αρχίσει να υποχωρούν και η φωνή της ήταν πολύ χαμηλή, δεν είχε πιά την αίσθηση εγκατάλειψης.

Τον 4ο Μήνα συνεχίστηκε πιο υψηλή δυναμοποίηση από την ίδια θεραπευτική ουσία και κανένα φάρμακο για τους επόμενους 2 Μήνες [ ούτε χημικό – ούτε Ομοιοπαθητικό ].
Τον 7ο Μήνα είχε την εντύπωση ότι πρόκειται να την πιάσει επιληψία και της επανέλαβα την δόση του 4ου Μήνα.
Από τότε έχουν περάσει ένας 20 Μήνες και δεν παρουσιάσθηκε τίποτα πιά.