Περίπτωση Hashimoto Ιγμορίτιδα

Άνδρας 50 ετών με νόσο Hashimoto [ θυρεοειδιτιδα ], οστεοπενία, χρόνια ιγμορίτιδα και πόνους στην μέση.

Ψυχονοητικά συμπτώματα: Κλειστοφοβικός,φόβος στις βελόνες – ενέσεις,ευσυγκίνητος,κοινωνικός,πρόσχαρος,ειλικρινής,τίμιος,δεν αντέχει την αδικία.

Σωματικά συμπτώματα: Θυρεοειδίτιδα [ 2 περιστατικά στην οικογένεια ], πονοκέφαλοι δεξιά,αυχενικό,ιγμορίτιδα,ακούει με καθυστέρηση,τα χείλια σκίζονται άνω – στο κρύο, άφθες στο στόμα, πόνοι στα χέρια εσωτερικά στους μύες, οσφυϊκή κήλη [ 4 – 5 ] με πόνους, δυσκοιλιότητα, αιμορροϊδες, οστεοπόρωση
Δεν μπορούσε να κάνει πλέον καταδύσεις που ήταν το χόμπυ του, διότι του προξενούσαν κροταφικούς πονοκεφάλους.

Για τους πόνους στην μέση [ οσφυϊκή περιοχή ] του προτάθηκε arnica σε μέτρια δυναμοποίηση σε εναλλαγή με ruta και hyper στα 200 ch, η κάθε μια,όταν υπήρχε έντονος πόνος.
Του προτάθηκε ως ιδιοσυγκρασιακό η sil σε υψηλή δυναμοποίηση ,τα σωματικά συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν μέσα στα μισά του Μήνα,επαναλήφθηκε το ίδιο θεραπευτικό μέσο [ sil. ] και τον επόμενο Μήνα μπορούσε να κάνει καταδύσεις χωρίς καμία ενόχληση και χωρίς πονοκεφάλους.Έχει θεραπευτεί σε όλα τα συμπτώματα για τα οποία με επισκέφθηκε, εκτός από την νόσο hashimoto και την οστεοπόρωση που δεν έχουμε ακόμα εικόνα διότι δεν έχει κάνει τις κλινικές εξετάσεις.