Περίπτωση Νόσος Κρον

Γυναίκα 50 ετών

Σωματικά συμπτώματα: Αδύνατο σώμα, δέκατα ή χαμηλός μόνιμος πυρετός, χαμηλός αιματοκρίτης, συρίγγια περιεδρικά του πρωκτού, διάρροιες ή δυσκοιλιότητα, ατονία, κούραση, πολλές ώρες ύπνο ημερησίως, πόνος στην κοιλιά, έχουν μικρύνει τα τοιχώματα στα έντερα, αναιμία και καθίζηση ερυθρών.

Αρχικά της προτάθηκε η θεραπευτική ουσία merc σε υψηλη δυναμοποίηση, στον Μήνα πάνω τα συμπτώματα μειώθηκαν λίγο, αλλά δεν ήταν σίγουρη η ασθενής αν η βελτίωση προερχόταν από την φαρμακευτική αγωγή.

Η ασθενής 6 Μήνες μετά με επισκέφθηκε με τα ίδια αρχικά συμπτώματα, έγινε ξανά συνεδρία με όλα τα δεδομένα και στα ψυχονοητικά μου ανέφερε απέχθεια σε καρφίτσες – παραμάνες – βελόνες, η σωστή θεραπευτική ουσία δείχνει τώρα να είναι η sil. Παρ΄ότι είναι εχθρική προς την προηγούμενη χορηγούμενη ουσία [ merc. ], επειδή είχαν περάσει 6 Μήνες της το πρότεινα με την εντολή να μην κόψει τα χημικά φάρμακα μιάς και είχε φοβία και άγχος αν τα έκοβε. Μέσα στον Μήνα υποχώρησαν όλα τα σωματικά συμπτώματα, επαναλήφθηκε η sil. και τον 2ο Μήνα στο τέλος δε του 2ου Μήνα έκανε εξετάσεις και είχαν αυξηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα τα τοιχώματα των εντέρων, τα δέκατα δεν υπήρχαν πιά, ούτε ατονία, ανέβηκε ο αιματοκρίτης σε κανονικό επίπεδο, δεν υπήρχαν άλλα προβλήματα στο πεπτικό. Έχουν περάσει από τότε 3 χρόνια και δεν υπήρξε ξανά κανένα πρόβλημα.